Do výběrového řízení se přihlásila pouze jedna firma z osmi oslovených. „Firmě jsme dali nějaký čas, aby se vyjádřila, zda s námi podepíše smlouvu o dílo pouze na první etapu, což je statika a stáj. Pokud by ji podepsala, začali bychom opravovat z vlastních finančních zdrojů, které jsme vymezili na spoluúčast,“ uvedla starostka Alena Králičková.

První část opravy objektu by měla vyjít maximálně na 1,6 milionu korun. Předpokládaná částka, která zahrnuje druhou i třetí etapu, je pa odhadována na více než 7 milionů korun včetně DPH. „Příští rok určitě zažádáme o další dotaci,“ dodala Alena Králičková.

V hostinci se léta obchodovalo s chmelem a objekt byl chmelařských centrem celé oblasti. Přijížděli sem obchodníci, kteří se zde ubytovali a ustájili tu koně. Proto by expozice byly zaměřeny na chmelařství. „Vzhledem k tomu, že budovu nelze příliš zatížit, jednalo by se spíše o drobné předměty a dokumenty,“ poznamenala starostka.

V Kněževsi se již nachází Muzeum lidových krojů, kde je k vidění přes 120 exponátů. Další muzeum – železniční – se nachází na vlečce Kněževes.

V Rakovníku byla zahájena výstava České dějiny.
V prostranství křižovatky „U Váhy" je k vidění výstava České dějiny
Rekonstrukce na Tyršově koupališti v Rakovníku skončily. Areál se po dvou letech opět otevře veřejnosti.
Koupaliště se otevře veřejnosti. Kolaudace byla úspěšná